top of page
cpr-training-medical-procedure-workshop-demonstrating-chest-compressions-use-aed-automatic

Om oss.

Vilka är vi?

Ett nätverk av instruktörer som är verksamma läkare och specialistsjuksköterskor med erfarenhet från anestesi och akutsjukvården. Det vi lär ut - det kan vi! Vi är vana vid att ta hand om människor i nöd, så som vid hjärtstopp, hjärtinfarkt, stroke och olyckor. Vi är uppdaterade med den senaste forskningen samt Certifierade av HLR-Rådet, Svenska rådet för hjärt-lungräddning. Vi använder utrustning av högsta kvalité och älskar det vi gör.

 

Våra instruktörer bor i Göteborg, Örebro, Stockholm och Uppsala. Vi har även samarbetspartners över hela landet. Vi utbildar dig inom hjärt-lungräddning (HLR) utifrån de senaste riktlinjerna. Våra kurser är interaktiva, där instruktören samtalar mycket med kursdeltagaren. Teori och praktik varvas med god pedagogik för att tekniken och kunskapen ska fastna i "muskelminnet".

Team HLR.png
paramedic-using-external-defibrillator-unconscious-patient.jpg

VARFÖR MÅSTE JAG KUNNA HLR?

Det finns bevis för att människan har försökt göra bröstkompressioner och inblåsningar sedan flera hundra år före Kristus. När jag lärde mig HLR första gången, på en liten lokal på Röda korset i Närke på 90-talet, var det den senaste kunskapen då. Sedan dess har utförandet av HLR utvecklats mycket. Det pågår ständig forskning inom området.

 

Att fler har lärt sig HLR de senaste åren har gjort det möjligt att fler liv har kunnat räddas. Vi är ändå långt ifrån att rädda majoriteten som drabbas av hjärtstopp. Om fler människor kan HLR och första hjälpen ökar chansen till att fler överlever. Mycket handlar om att kunna agera snabbt och att göra rätt insats tills ambulansen anländer. 

 

Kanske har du tänkt att det inte drabbar dig eller dina närmaste? Tyvärr kan vi alla kan drabbas av ett hjärtstopp eller hamna i ett akut tillstånd. Det är då värdefullt att ha rätt kunskap för att kunna göra en livräddande insats. Gå en kurs, helst en gång om året, för att kunskapen ska fastna i muskelminnet.  Ibland handlar det om viktiga minuter som man inte vill förlora. HLR center utbildar enligt nya riktlinjer från Ht 2021, vilka är baserade på den senaste forskningen. 

 

Kulanathan James - HLR instruktör / Anestesisjuksköterska 

bottom of page